Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΝΕΑΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΤΕ

27/05/2015

Πρόσφατη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θηλασμός ενδεχομένως βελτιώνει την πρόγνωση ενός ορισμένου τύπου καρκίνου του μαστού που οφείλεται σε ενδογενείς παράγοντες και αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης. Όπως δήλωσε  ο Dr. Marilyn L. Kwan, του οργανισμού υγείας Kaiser Permanente, «τα ευρήματά μας θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για το αν μια νέα μητέρα θα αποφασίσει να θηλάσει», ενισχύοντας περαιτέρω τα ήδη ισχυρότατα επιχειρήματα υπέρ του θηλασμού.

Το ιστορικό θηλασμού μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την πρόγνωση της ασθένειας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που εμποδίζει την εξάπλωση του όγκου.

Μέχρι σήμερα, ο θηλασμός είχε συνδεθεί με μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού, μέσω ορμονικών μηχανισμών, ενώ λίγες μελέτες είχαν ως αντικείμενο τη συσχέτιση του θηλασμού με την επανεμφάνιση του καρκίνου. Στην έρευνα του Kaiser Permanente, ο θηλασμός φαίνεται να συνδέεται με μικρότερα ποσοστά επανεμφάνισης συγκεκριμένων, λιγότερο επιθετικών μορφών της νόσου, ιδίως σε περιπτώσεις που η διάρκειά του είναι ίση ή μεγαλύτερη των 6 μηνών.

 

 

 

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image