Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΝΕΑΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ

08/06/2015

Καλοκαίρι ίσον διακοπές, θάλασσα, ανεμελιά, βρεγμένα μαγιό και, συχνά, ουρολοίμωξη! Είναι μια πολύ κοινή λοίμωξη, η εμφάνιση της οποίας ευνοείται από την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία, ενώ πλήττει με αυξημένη συχνότητα τις γυναίκες.

Επώδυνη ούρηση με αίσθημα καψίματος, συχνουρία και πόνος χαμηλά στην κοιλιά είναι μερικά από τα τυπικά συμπτώματα της πάθησης.

Η ουρολοίμωξη αναπτύσσεται κυρίως με δύο τρόπους: όταν βακτήρια από το εξωτερικό περιβάλλον εισέρχονται στην ουρήθρα ή όταν βακτήρια που υπάρχουν ήδη στην ουροδόχο κύστη πολλαπλασιάζονται και δημιουργούν μόλυνση. Η τελευταία είναι και η συχνότερη αιτία μόλυνσης, επομένως το πιο αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης είναι το «άδειασμα» της κύστης που απομακρύνει τα μικρόβια.

  • Φροντίστε να αυξήσετε την κατανάλωση υγρών, ώστε να επισκέπτεστε πιο συχνά την τουαλέτα.
  • Προσπαθήστε να ουρείτε μετά το σεξ: έτσι απομακρύνονται τα βακτήρια που πιθανώς έχουν μεταφερθεί από τον κόλπο στην ουρήθρα.
  • Μην αναβάλλετε την ούρηση: όσο αυξάνεται η ποσότητα ούρων μέσα στην κύστη τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτυχθεί μια μόλυνση.
  • Αποφύγετε τις κολπικές πλύσεις: μαζί με την απομάκρυνση των βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία, οι πλύσεις του κόλπου απομακρύνουν και τα «καλά» βακτήρια τα οποία εξουδετερώνουν τα μικρόβια που προκαλούν ουρολοίμωξη.
  • Όταν τελειώσετε την ούρηση, σκουπιστείτε από εμπρός προς τα πίσω, ώστε να αποφύγετε τη μεταφορά βακτηρίων από τον πρωκτό προς την ουρήθρα.
  • Το ντους είναι πιο υγιεινή συνήθεια από το μπάνιο. Αν είστε επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις, αποφύγετε να γεμίζετε την μπανιέρα. Το νερό που εισέρχεται στον κόλπο μεταφέρει βακτήρια που αυξάνουν την πιθανότητα λοίμωξης.
  • Αν προσβάλλεστε συχνά από ουρολοίμωξη, φροντίστε να μην παραμένετε πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό.
  • Προσθέστε συμπληρώματα cranberry στη διατροφή σας. Περιέχουν ουσίες που φαίνεται ότι εμποδίζουν τα βακτήρια να προσκολληθούν στην κύστη.

 

Το κείμενο είναι σύνοψη άρθρου από το prevention.com.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image