Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΔΙΕΓΕΡΣΗ ΩΟΘΗΚΩΝ

29/04/2015

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΩΟΘΗΚΩΝ

Σκοπός της εξωσωματικής είναι να διεγείρουμε τις ωοθήκες ελεγχόμενα, ώστε να παράγουμε πολλά ωοθυλάκια-ωάρια. Φυσιολογικά, κάθε μήνα στην αρχή του κύκλου παράγονται πολλαπλά ωοθυλάκια από τις δύο ωοθήκες, από τα οποία όμως μόνον ένα ή σπάνια δύο ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους και οδηγούνται σε ωορρηξία, ενώ τα υπόλοιπα καταστρέφονται.

Στην εξωσωματική δίνουμε φάρμακα-ορμόνες, τα οποία ενθαρρύνουν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης αυτών των αρχικών ωοθυλακίων.

Την ανάπτυξη τους την παρακολουθούμε κάνοντας συχνά υπερηχογραφήματα και μετρώντας κάποιες ορμόνες στο αίμα της γυναίκας, έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη τους. Το στάδιο της διέγερσης διαρκεί 9-12 ημέρες, με το πέρας του οποίου χορηγείται μία τελευταία ένεση με σκοπό την τελική ωρίμανση των ωαρίων, και 34-36 ώρες μετά προγραμματίζεται η ωοληψία.

 

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η διαδικασία της διέγερσης, ακόμα και εάν επαναληφθεί αρκετές φορές στην ζωή μιας γυναίκας, δεν οδηγεί σε πρόωρη εμμηνόπαυση, αφού τα ωάρια τα οποία παράγονται θα καταστρέφονταν ούτως ή άλλως κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου κύκλου.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image