• Διέγερση Ωοθηκών - Εξωσωματική Γονιμοποίηση - Φάρμακα - Ωοθήκες -

ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΩΟΘΗΚΩΝ

Σκοπός της εξωσωματικής είναι να διεγείρουμε τις ωοθήκες ελεγχόμενα, ώστε να παράγουμε πολλά ωοθυλάκια-ωάρια. Φυσιολογικά, κάθε μήνα στην αρχή του κύκλου παράγονται πολλαπλά ωοθυλάκια από τις δύο ωοθήκες, από τα οποία όμως μόνον ένα ή σπάνια δύο ολοκληρώνουν την ανάπτυξή τους και οδηγούνται σε ωορρηξία, ενώ τα υπόλοιπα καταστρέφονται.

Στην εξωσωματική δίνουμε φάρμακα-ορμόνες, τα οποία ενθαρρύνουν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης αυτών των αρχικών ωοθυλακίων.

Την ανάπτυξη τους την παρακολουθούμε κάνοντας συχνά υπερηχογραφήματα και μετρώντας κάποιες ορμόνες στο αίμα της γυναίκας, έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη τους. Το στάδιο της διέγερσης διαρκεί 9-12 ημέρες, με το πέρας του οποίου χορηγείται μία τελευταία ένεση με σκοπό την τελική ωρίμανση των ωαρίων, και 34-36 ώρες μετά προγραμματίζεται η ωοληψία.

 

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η διαδικασία της διέγερσης, ακόμα και εάν επαναληφθεί αρκετές φορές στην ζωή μιας γυναίκας, δεν οδηγεί σε πρόωρη εμμηνόπαυση, αφού τα ωάρια τα οποία παράγονται θα καταστρέφονταν ούτως ή άλλως κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου κύκλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΧΡΗΣΙΜΑ
NEWS LETTER
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ