Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

29/03/2017

Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι μία ρουτίνα την οποία όλες οι γυναίκες χρειάζεται να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο γυναικολογικό έλεγχο που, εκτός από την κλινική εξέταση, συμπεριλαμβάνει μια σειρά επιμέρους ελέγχων για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων. Επιπλέον, η δημιουργία ιστορικού βοηθά το γιατρό να χαρτογραφήσει σημεία που ενδεχομένως χρειάζεται να προσεχθούν σε επόμενη εξέταση.

Γυναικολογική εξέταση

Η απλή κολπική εξέταση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την ανίχνευση βλαβών, μολύνσεων και γενικότερα ασυνήθιστων καταστάσεων που υποδηλώνουν ανάγκη παρέμβασης. Για παράδειγμα, από το είδος των κολπικών εκκρίσεων, ο γιατρός μπορεί να εκτιμήσει αν έχει εκδηλωθεί κάποια λοίμωξη, όπως κολπίτιδα.

Τεστ Παπανικολάου

Η απλή εξέταση που επινόησε ο Γεώργιος Παπανικολάου κι έχει σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα ακόμη πιο αποτελεσματική, με πολύ μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην αναγνώριση μιας πιθανής βλάβης. Το τεστ περιλαμβάνει λήψη κυττάρων από τον τράχηλο της μήτρας και εργαστηριακό έλεγχο του δείγματος, προκειμένου να εντοπιστούν προκαρκινικές αλλοιώσεις. Εφόσον ανιχνευθεί μόλυνση από τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων (HPV), μπορεί να γίνει εξέταση για τον προσδιορισμό του τύπου του ιού, καθώς και κολποσκόπηση.

Κολποσκόπησή

Διενεργείται όταν το τεστ Παπ είναι παθολογικό, προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια η έκταση και η βαρύτητα της βλάβης. Μέσω του κολποσκοπίου ελέγχεται ο τράχηλος της μήτρας σε μεγέθυνση και, εφόσον είναι αναγκαίο, μπορεί παράλληλα να ληφθεί βιοψία.

Κολπικός υπέρηχος

Είναι ανώδυνη εξέταση που απεικονίζει υπερηχογραφικά τα έσω γεννητικά όργανα της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένων της μήτρας και των ωοθηκών. Εφόσον ο εξοπλισμός απεικόνισης είναι συγχρόνος και ο γιατρός έμπειρος στο χειρισμό του, ο υπέρηχος είναι μια πολύ αξιόπιστη μέθοδος για τον εντοπισμό ανωμαλιών όπως οι πολύποδες, τα ινομυώματα, οι κύστεις ωοθηκών ή και νεοπλασίες στις ωοθήκες και το ενδομήτριο.

Έλεγχος μαστών

Απαραίτητος σε όλες τις γυναίκες, με δεδομένα τα υψηλά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στις ηλικίες κάτω των 40 ετών, ο έλεγχος περιλαμβάνει ψηλάφηση και ίσως υπερηχογράφημα μαστών, κατά την κρίση του γιατρού. Μετά τα 40, ο γιατρός θα σας συστήσει την πραγματοποίηση μαστογραφίας σε ετήσια βάση, ώστε από χρόνο σε χρόνο να εκτιμώνται οι πιθανές μεταβολές που υφίστανται οι μαστοί. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της γυναικολογικής εξέτασης, είναι σημαντικό ο γιατρός να δείχνει στην ασθενή πώς γίνεται η αυτοεξέταση στήθους, ώστε η ίδια να εξοικειωθεί με τους μαστούς της και να είναι σε θέση να εντοπίσει οποιαδήποτε μεταβολή, για την οποία θα πρέπει να ενημερώσει το γυναικολόγο της.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image