Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΕΜΒΡΥΟΜΕΤΑΦΟΡΑ

28/02/2015

Είναι η διαδικασία της μεταφοράς και εναποθέσεως των εμβρύων στην κοιλότητα της μήτρας. Πραγματοποιείται 2-3 ημέρες μετά την ωοληψία, ενώ στην περίπτωση καλλιέργειας των εμβρύων μέχρι το στάδιο των βλαστοκύστεων γίνεται 5-6 ημέρες μετά την ωοληψία.

Την ημέρα της εμβρυομεταφοράς το ζευγάρι πρέπει να έρθει στη μονάδα και η γυναίκα πρέπει να έχει πιει αρκετό νερό, έτσι ώστε να είναι ορατή η ουροδόχος κύστη με διακοιλιακό υπερηχογράφημα. Ο εμβρυολόγος, αφού επιλέξει τα έμβρυα που θα μεταφερθούν σε συνεργασία με το γιατρό, τα αναρροφά σε έναν ειδικό καθετήρα. Ο γυναικολόγος, με την βοήθεια-καθοδήγηση κοιλιακού υπερήχου, εισάγει τον καθετήρα στην κοιλότητα της μήτρας, όπου και αφήνει τα έμβρυα με εξαιρετικά ήπιες κινήσεις.

Η εμβρυομεταφορά είναι μία ανώδυνη διαδικασία, η οποία διαρκεί συνήθως 15 λεπτά και δεν απαιτεί την χορήγηση αναισθησίας.

Η γυναίκα παραμένει ξαπλωμένη στην μονάδα για περίπου 1 ώρα. Σε περίπτωση που μένει στην επαρχία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ταξιδέψει. Τις επόμενες 3-4 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά, καλό είναι να είναι περιορισμένη η δραστηριότητά της στο σπίτι, χωρίς όμως να είναι αναγκαίο να είναι συνεχώς ξαπλωμένη. Δώδεκα (12) ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά, μετράται μία ορμόνη στο αίμα της γυναίκας, η β-χοριακή γοναδοτροπίνη, για να διαπιστωθεί αν έχει επιτευχθεί ή όχι εγκυμοσύνη.

Αριθμός εμβρύων που μεταφέρονται

Ο αριθμός των εμβρύων που επιλέγουμε για εμβρυομεταφορά είναι πάρα πολύ σημαντικός, γιατί καθορίζει την πιθανότητα επίτευξης πολύδυμης κύησης. Σύμφωνα λοιπόν με το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας, σε γυναίκες ηλικίας έως και 39 ετών μεταφέρονται πλέον έως δύο (2) έμβρυα, σε γυναίκες 40 ετών έως 3 έμβρυα, ενώ σε γυναίκες άνω των 40 ετών μπορούν να μεταφερθούν έως 4 έμβρυα. Σε περίπτωση που τα έμβρυα προέρχονται από ωάρια δότριας, τότε επιτρέπεται η εμβρυομεταφορά έως 2 εμβρύων, ανεξάρτητα από την ηλικία της δέκτριας.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image