Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΩΟΛΗΨΙΑΣ

Ωοληψία είναι η διαδικασία λήψης των ωαρίων από τις ωοθήκες. Διαρκεί περίπου 30 λεπτά και είναι πρακτικά ανώδυνη, αφού γίνεται υπό ενδοφλέβια αναλγησία-μέθη. Για το λόγο αυτό, η γυναίκα θα πρέπει να είναι νηστική. Με τη χρήση διακολπικού υπερήχου, ώστε να έχει συνεχή εικόνα των ωοθηκών, ο γιατρός εισάγει μία λεπτή βελόνα η οποία διαπερνά το τοίχωμα του κόλπου και παρακεντεί τα ωοθυλάκια. Το περιεχόμενο του κάθε ωοθυλακίου αναρροφάται σε ειδικά σωληνάκια και παραδίδεται στο εμβρυολογικό εργαστήριο, όπου ο εμβρυολόγος εξετάζει το ωοθυλακικό υγρό στο μικροσκόπιο, εντοπίζει και συλλέγει τα ωάρια.

Η γυναίκα παραμένει στη μονάδα για 1-2 ώρες μετά το πέρας της ωοληψίας. Στη συνέχεια, καλό θα είναι να αποφύγει την έντονη δραστηριότητα για εκείνη την ημέρα.

Οι επιπλοκές της ωοληψίας είναι σπάνιες, συμβαίνουν σε ποσοστό 3-5 ανά 1.000 περιστατικά και αφορούν περιπτώσεις αιμορραγίας, φλεγμονής ή ενδοκοιλιακού αποστήματος. Συνήθως αντιμετωπίζονται συντηρητικά, ενώ πολύ σπάνια απαιτείται χειρουργική προσέγγιση.

 

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image