Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟΒΛΑΣΤΟΚΥΣΤΕΙΣ

08/03/2015

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΣΤΕΩΝ

Βλαστοκύστη ονομάζεται το έμβρυο σε ένα προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, μετά από 5-6 ημέρες καλλιέργειας. Στο στάδιο αυτό, το έμβρυο αποτελείται από 60-100 κύτταρα, τα οποία έχουν αρχίσει να διαφοροποιούνται σε δύο διακριτές ομάδες, την έξω και την έσω κυτταρική μάζα και χαρακτηρίζεται από την παρουσία του βλαστόκοιλου.

Η εμβρυομεταφορά γίνεται με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως του αν μεταφέρουμε έμβρυα 2ης, 3ης, 5ης ή 6ης ημέρας.

Η επιλογή εμβρυομεταφοράς στο στάδιο βλαστοκύστης (και όχι νωρίτερα) γίνεται ανάλογα με το ιστορικό του κάθε ζευγαριού, τον αριθμό και την ποιότητα των εμβρύων. Δεν είναι σκόπιμη η μεταφορά εμβρύων στο στάδιο των βλαστοκύστεων ως πρακτική ρουτίνας για κάθε περιστατικό, γιατί δεν φτάνουν όλα τα έμβρυα στο στάδιο αυτό (υπολογίζεται ότι μόνο το 40% των ομαλά γονιμοποιημένων ωαρίων γίνονται βλαστοκύστεις). Η απόφαση, λοιπόν, για το αν θα γίνει εμβρυομεταφορά βλαστοκύστεων ή όχι, είναι εξατομικευμένη σε κάθε κύκλο και για κάθε ζευγάρι.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image