Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΝΕΑ«Πόση ακτινοβολία δέχομαι με μία μαστογραφία;»

31/01/2016

Η απάντηση είναι «πολύ περιορισμένη», αλλά δεν θα θέλατε να γνωρίζετε «πόση ακριβώς»;

Ο γιατρός μπορεί να διευκρινίσει ότι η δόση ισούται με 0,13 milliSieverts, όμως και αυτό δεν προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πόση ακριβώς είναι η επιβάρυνση. Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο να ξέρετε ότι είτε απλώς υπάρχετε για 13 ημέρες είτε κάνετε μια μαστογραφία, η ακτινοβολία που δέχεστε είναι ίδια;

Όπως εξηγεί σε ένα πολύ χρήσιμο άρθρο του ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής – Ακτινοφυσικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Κάππας, η ακτινοβολία που δεχόμαστε στις απεικονιστικές εξετάσεις μπορεί να συγκριθεί με τη δόση που λαμβάνουμε ζώντας καθημερινά στο φυσικό περιβάλλον.

Για παράδειγμα, ο ασθενής που κάνει μια ακτινογραφία θώρακος επιβαρύνεται με 0,02 mSv που ισοδυναμούν με την ακτινοβολία που θα δεχθεί σε 2 μέρες μόνο και μόνο επειδή ζει.

Η εφαρμογή αυτής της μεθόδου, που ονομάζεται B.E.R.T., διευκολύνει τον ασθενή να κατανοήσει με καθημερινούς όρους σε πόση ακτινοβολία εκτίθεται με κάθε εξέταση.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image