Τηλ. Επικοινωνίας:2106998080 - 27210-80150 - 6974441212
Διεύθυνση:Β. Σοφίας 124Β - 5ος, Στάση Mετρό Αμπελόκηποι

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ

30/04/2015

Πρόκειται για τη διαδικασία με την οποία το σπέρμα τοποθετείται στη μήτρα με τη βοήθεια ενός λεπτού καθετήρα και μπορεί να γίνει είτε σε τελείως φυσικό κύκλο είτε σε περίπτωση πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας με φάρμακα (από το στόμα ή ενέσιμα).

Ουσιαστικά γίνεται παρακολούθηση του ωαρίου με υπερηχογραφήματα και ορμονολογικές εξετάσεις κατά την διάρκεια του κύκλου, ούτως ώστε να προσδιορίσουμε την πιθανή ημερομηνία που θα γίνει ωορρηξία. Την ημέρα εκείνη ο σύντροφος δίνει δείγμα σπέρματος, το οποίο υφίσταται επεξεργασία σε ειδικά μηχανήματα με σκοπό την βελτίωσή του. Λίγες ώρες αργότερα το επεξεργασμένο σπέρμα τοποθετείται στην μήτρα.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί νάρκωση και δεν χρειάζεται κανένας περιορισμός της δραστηριότητας της γυναίκας εκείνη την ημέρα ή τις επόμενες.

Η σπερματέγχυση είναι μία απλή και σχετικά οικονομική μέθοδος που ενδείκνυται:

-όταν το σπέρμα είναι μέτριο, οπότε η βελτίωσή του με την επεξεργασία μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη

-σε ανωοθυλλακιορηξία, όπου χορηγήθηκαν φάρμακα για να επέλθει ωορρηξία

-σε περιπτώσεις σεξουαλικών δυσλειτουργιών

Βασικές προϋποθέσεις για να επιλέξουμε αυτή την μέθοδο είναι αφενός οι σάλπιγγες να είναι διαβατές και χωρίς παθολογία, αφετέρου η ηλικία της γυναίκας να επιτρέπει την «απώλεια» χρόνου.

Οι πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης με τη μέθοδο αυτή δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από τα ποσοστά φυσικής σύλληψης. Για το λόγο αυτό πρέπει αφενός να γίνεται σε περιστατικά που έχουν τις κατάλληλες ενδείξεις, αφετέρου να έχει ενημερωθεί πλήρως το ζευγάρι ώστε να μην έχει ήδη κουραστεί ψυχολογικά εάν χρειαστεί να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

https://georgenikolopoulos.gr/wp-content/uploads/2021/06/logo-1.png
Ο Γιατρός

O Δρ Νικολόπουλος διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ενώ συνεργάζεται αποκλειστικά με το μαιευτήριο Μητέρα και τη νέα μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF. Παράλληλα έχει την ευθύνη του ιατρείου Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο City Hospital, στην πόλη ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Newsletter
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΟΥ

    Copyright © 2021 GeorgeNikolopoulos.gr. Built By CHA

    bt_bb_section_top_section_coverage_image